Yaşam

Bilim adamları şaşkın: Devasa bir Güneş parçası koptu

güneşinManyetik yüzey üzerindeki çıkıntılardaki yeni gelişmenin videosu uzay camiasını hayrete düşürdü.

olağanüstü fenomen, NASA’nın James Webb teleskopuyakalandı ve geçen hafta uzay hava durumu davacısı Dr. Tamitha SkovTwitter tarafından paylaşıldı.

Kırık parça direkteki girdapta 8 saat döndü

skov, “Kutup girdabından bahsedelim! Kuzey sırtından fırlayan malzeme ana telden yeni koptu ve şimdi Güneş’in Kuzey Kutbu çevresinde büyük bir kutup girdabında dönüyor. Güneş’in atmosferini anlamak için herhangi bir çıkarım yapmak abartı olmaz. 55 derecenin üzerindeki dinamikler.”o yazdı.

Skov ikinci tweet’inde “Güneş Kutbu Girdabına ilişkin diğer gözlemlere göre, aletin direğin çevresini yaklaşık 60 derece enlemde dolaşması yaklaşık 8 saat sürdü. Bu, bu olayda iddia edilen en yüksek yatay rüzgar hızının saniyede 96 kilometre veya 60 kilometre olduğu anlamına gelir. saniyede mil!”söz konusu.

Güneş patlamaları bazen DünyaSon gelişme bilim insanlarını fazlasıyla endişelendirdi.

‘Böyle bir şey görmedim’

Onlarca yıldır Güneşi gözlemleyen A Space.com ABD Ulusal Atmosfer Araştırmaları Merkezi’nden güneş fizikçisi Scott McIntoshyaptığı değerlendirmede “Sırtın bir kısmı kırılıp güneş atmosferine çarptığında meydana gelene benzer bir girdap hiç görmedim.”söz konusu.

Bu ay Güneş’te meydana gelen ve Dünya ile bağlantıyı bozan çok sayıda güçlü patlamanın ardından meydana gelen bu olağandışı gelişme, daha fazla ayrıntı öğrenmek ve daha net bir resim sağlamak için gökbilimciler tarafından analiz ediliyor.

bogazliyan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu